Svijet

Merkel ugostila Klunija, razgovarali o izbjegličkoj krizi

Merkel ugostila Klunija, razgovarali o izbjegličkoj krizi
Merkel ugostila Klunija, razgovarali o izbjegličkoj krizi

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak je ugostila Džordža Klunija radi razgovora o evropskoj izbjegličkoj krizi, saopštio je njen portparol, nakon što je holivudski idol ponudio da iskoristi svoj zvjezdani status kako bi pomogao u bavljenju krizom.

Razgovori između njemačke čelnice i Klunija, kao i njegove supruge Amal - pravnice rodom iz Libana koja brani ljudska prava - bili su usmjereni na "izbjegličku politiku i njihov angažman u IRC-u" - humanitarnoj grupi Međunarodni komitet spasa, napisao je na Twitteru portparol Merkelove Stefen Seibert.

Bivši britanski ministar vanjskih poslova David Miliband, koji sada predvodi IRC, takođe je prisustvovao razgovorima, dodala je portparolka Merkelove Kristina Virtz.

„To je bila razmjena mišljenja o izbjegličkoj politici kao i o pitanjima koja okružuju međunarodne sukobe na sastanku koji je održan na zahtjev gospodina i gospođe Klunij“, kazala je.

Klunij i njegova supruga u njemačkoj prestonici prisustvuju filmskom festivalu Berlinale, koji je takođe stavio u središte interesovanja evropsku izbjegličku krizu, prenosi AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije