Svijet

Merkel uzima "stvar u svoje ruke" po pitanju izbjeglica

Merkel uzima "stvar u svoje ruke" po pitanju izbjeglica
Merkel uzima "stvar u svoje ruke" po pitanju izbjeglica

BERLIN - Njemačka želi da sutra usvoji novi koncept koordinacije izbjegličke pomoći i šefa Kancelarske službe, Petera Altmajera, imenuje za centralnog partnera ukupne političke koordinacije u svim aspekatima aktuelne izbjegličke situacije, saznaje danas politički magazin "Špigl" u onlajn izdanju.

"Već nedjeljama vlada haos u izbjegličkom pitanju i sada je Angeli Merkel dosta toga. Ukupna koordinacija mora biti povezana u Kancelarskoj službi. To je šamar ministru unutrašnjih poslova", navodi ovaj magazin, uz fotografiju Merkelove i njenog ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera.

Magazin piše da se interno vrše pripreme za jednu trajnu krizu i da Altmajerova koordinacija treba i dalje da spada u nadležnost ministra, ali pod vođstvom Kancelarske službe.

"Pomoć izbjeglicama u Njemačkoj djeluje loše organizovano i sa svih strana stiže kritika. Sada stiže novo restrukturisanje, predvodnička uloga je na Kancelarskoj službi. Merkel želi da njeni sopstveni ljudi imaju odgovornost", piše ovaj magazin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije