Svijet

Merkelova na udaru prijetnji njemačkog džihadiste

Merkelova na udaru prijetnji njemačkog džihadiste
Merkelova na udaru prijetnji njemačkog džihadiste

BERLIN - Njemački džihadista, za koga se vjeruje da je iz pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija, u jednoj video-poruci uputio je prijetnje njemačkom kancelaru Angeli Merkel i drugim svjetskim političarima i pozvao svoju "dragu braću" u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj da se pridruže Islamskoj državi (IS), piše danas "Bild".

"Krenite na put.....ne sjedite tu sa tim prljavim....dođite kući, dođite u zemlju islamsku....", rekao je plavooki terorista sa bradom, naoružan, u vojnoj uniformi u jednoj, kako piše tabliod "Bild", visoko profesionalnoj video-poruci na njemačkom jeziku, sa engleskim titlom.

"Mi čekamo na vas već 1.400 godina", poručio je džihadist sa borbenim imenom "Abu Davud" u devetominutnoj propagandnoj video-poruci, upućenoj Americi i u kojoj je psovkama vrijeđao Merkelovu, američkog predsjednika Baraka Obamu i druge političare.

"Obama, ti prljavi lažovu. Ti pokušavaš svoj narod da prevariš prljavim lažima. Odvratnim vazdušnim napadima želiš da ubijaš muslimane...", naveo je terorista u video-poruci.

"To isto važi i za Nijemce. Ti, prljava Merkelova. Pošto si dala poklone Izraelu... Okupite se svi protiv muslimana. Oland, Kamerun, Putin. Vi ćete samo izgubiti", stoji u poruci koju su novinari "Bilda" imali priliku da pogledaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije