Svijet

Migranti pretukli Albance koji su ih reketirali

Migranti pretukli Albance koji su ih reketirali
Migranti pretukli Albance koji su ih reketirali

HAMBURG - U Njemačkoj su zabilježena dva nova masovna sukoba u kojima su sudjelovale stotine izbjeglica i migranata.

 Neredi u Braunšveigu u kojima je sudjelovalo između 300 i 400 Alžiraca i Sirijaca, najvjerovatnije su izazvani krađom telefona, dok je sukobe u Hamburgu izazvala grupa Albanaca koja je drugim izbjeglicama pokušala naplatiti naknadu za korištenje tuševa, javlja N24.

U sukobu u hamburškom skladištu je sudjelovalo oko trideset Albanaca i Afganistanaca, prema portparolu policije okršaj je bio ozbiljan jer je dio muškaraca upotrebio željezne šipke, privedeno je troje ljudi, a jedan od izbjeglica je, kaže nekoliko svjedoka, drugom tražiocu azila prislonio pištolj na čelo.

Lakše je povrijeđeno pet osoba, od kojih je jedna hospitalizovana zbog ubodne rane u ruku. Nije potvrđena upotreba noževa, a vatreno oružje nije pronađeno iako su dovedeni psi tragači. 

Službenog objašnjena za sukob nema, ali Hamburger Morgenpost navodi da su Albanci od drugih izbjeglica pokušali naplatiti novac za korištenje prostorije s tuševima. Nekoliko Albanaca je na kraju morala pobjeći u šator u kojem su zapaljeni madraci. Dvije osobe su zatražile pomoć zbog udisanja dima.

Masovnu tučnjavu u Braunšveig je, prema NDR-u, izazvala krađa mobitela. U naguravanju i komešanju koje je potrajalo sat i po nije bilo ozbiljnih povreda, dijelom zahvaljujući intervenciji 60 policajca. Zbog nereda je uhapšena jedna osoba kojoj će se suditi danas.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije