Svijet

Migranti u Budimpešti: Čekanje voza koji neće doći

Migranti u Budimpešti: Čekanje voza koji neće doći
Migranti u Budimpešti: Čekanje voza koji neće doći

BUDIMPEŠTA - Kod željezničke stanice Keleti u Budimpešti nema velikih promjena u odnosu na prethodne dane, jedino nema kordona policije, javljaju reporteri sa lica mjesta.

Migranti se tu kod stanice nalaze već nekoliko dana, a neki se, oko 20 časova već spremaju da spavaju uz zidove stanica.

Kordona policije na ulazu nema, pomjeren je jutros u osam sati kada su izbeglice nagrnule u stanicu u pravom stampedu.

Policije sada samo ima u grupama koje se šetaju oko stanice i kontrolišu da ne dođe do nekog incidenta.

Neki su i dalje unutra, nadaju se da će neki voz doći, ali nema nade za to. Ima ih i u parkovima, na parkingu, podzemnim prolazima, a sve više Mađara dolazi i dijeli im hranu.

U osam časova jutros se dogodila velika prevara, kordon se povukao, a stampedo je nastao ka vozu, a oni koji su ušili nisu htjeli da izađu, pa su ih istjerivali iz voza.

Oni koji su uspjeli da dođu do voza nadali su se da će ići do Austrije. Međutim, policija je prvo sve koji nisu imali karte za Austriju izbacili iz voza. Nakon toga, voz je krenuo, ali samo do 50 ili 60 kilometara od grada gde se nalaze prihvatni centri.

Prihvatnih centara se ovde svi plaše jer moraju da ostave otiske prstiju. Kažu da će im to praviti problem daljem putu ka Austriji i Njemačkoj.

(b92. Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije