Svijet

Mihalkov: Napad Zapada na slovenski svijet

Mihalkov: Napad Zapada na slovenski svijet
Mihalkov: Napad Zapada na slovenski svijet

BEOGRAD- Ruski režiser Nikita Mihalkov rekao je da je na djelu napad Zapada na slovenski svijet i totalni rat gdje su dopuštena sva sredstva, jer slovenski svijet iskače iz koncepta Zapada.

"To nije ništa novo. Sprema se odavno. A sada je došlo tu gdje je", rekao je Mihalkov za "Blic", navodeći da je posljednja odbrana i bedem slovenskog svijeta - Rusija, a generalni bedem odbrane je Evroazija. 

Odgovarajući na pitanje zašto bi Zapad napadao slovenski svijet, Mihalkov je naglasio  da se to dešava zato što slovenski svijet iskače iz dominantnog modela, onoga što su sistem, mjerila i koncept Zapada. 

"Sva ostala neslaganja i interesi nadovezuju se na to i proizilaze iz toga. Vidimo kako se taj napad sukcesivno dešava. Vidjeli smo šta je bilo sa Jugoslavijom, šta se dešava sa Ukrajinom", rekao je Mihalkov, navodeći da se živi u vrijeme veoma ozbiljne geopolitičke krize. 

On je napomenuo da je globalizacija opasna, jer se vidi čemu vodi, ali da treba preći sa riječi na djela. 

"Ništa ne pomaže samo govoriti o tome kakve sve probleme donosi. Ne treba samo braniti, treba i napadati. Potrebna je hrabrost i nepotkupljivost vuka, snaga medvjeda i lukavost lisice", rekao je Mihalkov.

Mihalkov je za "Večernje novosti" rekao da je u Rusiji punih 20 godina činjena velika greška, jer se, u skladu sa slovenskim mentalitetom, mislilo da joj nikakva prijetnja neće zakucati na vrata, a isto je bilo i o pitanju Kosova i Metohije. 

"Za to vrijeme na našim granicama protivnik je uložio pet milijardi dolara u stvaranje krize, posredstvom medija, školskih udžbenika... A onda je, tobože, odjednom sve puklo", naveo je Mihalkov.

On je istakao da mu EU liči na obmanu i da vjeruje da je prošlo vrijeme u kojem su slovenski narodi naivno nasjedali na lažna obećanja Zapada, i da više ne vjeruju porculanskim osmijesima.

Mihalkov je rekao da će Rusija izdržati zapadne sankcije i da će se odbraniti, i da se neće dogoditi sa Rusijom ono što je Zapad uradio sa Srbijom, te naglasio da je potrebno da se i Rusija i Srbija okrenu sebi i sopstvenom biću. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije