Svijet

Moskva demantovala da je bombardovala Idlib

Moskva demantovala da je bombardovala Idlib
Moskva demantovala da je bombardovala Idlib

MOSKVA - Rusija je danas oštro demantovala da je izvršila vazdušne udare na položaje sirijskih pobunjenika u Idlibu, gdje je, prema navodima aktivista, poginulo 23 ljudi.

"Ruski avioni nisu izvršili nikakve borbene misije, nije bilo nikakvih vazdušnih udara u provinciji Idlib", saopštio je Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane.

On je kritikovao izvještavanje "Sirijske opservatorije za ljudska prava", koja je objavila tu informaicju, i agencije Rojters, koja ju je prenijela, navodi TASS.

"Mi smo prezentovali svijetu objektivne podatke o monitoringu i potpuno demantovali njihove prethodne izmišljotine, ali ni `Opservatorija` niti agencija nisu ni pokušale da to saslušaju, a kamoli da objave demant", rekao je Konašenkov.

Ruske vazduhoplovne snage počele su da vrše precizne napade u Siriji na položaje "Islamske države" i "Nusra fronta" 30. septembra 2015. godine, na zahtjev sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 14. marta naredio povlačenje glavnog dijela snaga iz Sirije, ocijenivši da su zadaci "ispunjeni u cjelosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije