Svijet

Moskva negira da se hiljade ruskih vojnika nalazi u Ukrajini

Moskva negira da se hiljade ruskih vojnika nalazi u Ukrajini
Moskva negira da se hiljade ruskih vojnika nalazi u Ukrajini

MOSKVA - Rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je u četvrtak američke optužbe o prisustvu "hiljada ruskih vojnika u Ukrajini" i još jedanput ponovilo da Rusija nije umiješana u ukrajinsku krizu.

Pomoćnica državnog sekretara za Evropu Viktorija Nuland rekla je u srijedu da su "hiljade i hiljade" ruskih vojnika i ruska vojna oprema prisutni na istoku Ukrajine, kao podrška proruskim separatistima koji se bore protiv snaga u Kijevu.

Podaci koje je iznio Vašington "dolaze niotkud i dezorijentišu međunarodnu zajednicu", kazao je u četvrtak portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič na konferenciji za štampu u Moskvi.

Kijev i zapadne zemlje već mjesecima optužuju Rusiju da vojno podržava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine, što Moskva negira.

SAD je s Evropskom unijom uveo niz ekonomskih sankcija Rusiji da je kazne zbog navodne umiješanosti u krizu. Zapadni partneri prijete u posljednje vrijeme novim sankcijama u slučaju ponavljanja nasilja u Ukrajini, gdje se za sada primirje globalno poštuje uprkos sporadičnim sukobima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije