Svijet

Moskva pozvala Obamu na proslavu pobjede u II svjetskom ratu

Moskva pozvala Obamu na proslavu pobjede u II svjetskom ratu
Moskva pozvala Obamu na proslavu pobjede u II svjetskom ratu

MOSKVA - Zvanična Moskva uputila je američkom predsjedniku Baraku Obami, kao i drugim liderima zemalja anti-hitlerovske koalicije, poziv na proslavu 70. godišnjice od pobjede u Drugom svjetskom ratu, izjavio je pomoćnik ruskog predsjednika Juri Ušakov.

"Ako bi nabrajao sve zemlje čijim liderima smo poslali poziv, vjerovatno bih neku propustio, ali pozivnice su poslate prema spisku prethodne godišnjice i proslave pobjede", rekao je zvaničnik Kremlja.

Naravno, pozvane su sve zemlje anti-hitlerovske koalicije, jer, jasno je, te zemlje su naši najbliži saveznici, kao što su i partneri, uključujući i zemlje u razvoju, Brazil, Indija, Kina, Južnoafrička Republika, rekao je Ušakov, ponavljajući da je poziv upućen mnogim zemljama.     

Anti-hitlerovska koalicija uključuje Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Kinu, Francusku, kao i nekoliko desetina drugih zemalja, rekao je zvaničnik Kijeva.

"Pozivnice su poslate, primjetio sam da su neke države odmah i odgovorile, dok neke druge razmatraju poziv, ali sve je to u redu jer ima još dovoljno vremena prije proslave", koja je u maju, precizirao je Ušakov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije