Svijet

Na Putinovom mitingu u Moskvi 130.000 ljudi

Na Putinovom mitingu u Moskvi 130.000 ljudi
Foto: Tanjug/AP | Na Putinovom mitingu u Moskvi 130.000 ljudi

MOSKVA - Predizbornom mitingu u Moskvi aktuelnog predsjednika Rusije i kandidata na predstojećim izborima Vladimira Putina, prisustvovalo je više od 130.000 ljudi.

To je saopštila ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.

"Miting 'Za snažnu Rusiju', koji je organizovan u sportskom kompleksu Lužnjiki okupio je više od 130.000 učesnika. Policija i ruska garda sprovode red i bezbjednost na događaju", rekla je Volk za Tass.

U okviru kompleksa Lužinjski nalazi se i Nacionalni stadion, gdje je miting i održan, a kako prenosi AP, taj stadion ima kapacitet za više od 81.000 ljudi, dok je policija procenila da je ukupan broj prisutnih u kompleksu koji obuhvata i druge sportske objekte bio 130.000 ljudi.

Iz izbornog štaba navode da je miting plaćen "novcem iz izbornog fonda" i da će kandidat podnijeti izvještaj o troškovima Centralnom izbornom komitetu kako bi ga on objavio na svom sajtu.

Sekretar za odnose sa medijima izbornog štaba Anrej Kondrašov, rekao je da je 299 ruskih i 125 stranih novinara ekreditovano za ovaj događaj.

Oni predstavljaju medije iz SAD, Japana, Š-panije, Njemačke, Kine, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Danske, naveo je on.

Predsjednički izbori u Rusiji zakazani su za 18. mart.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije