Svijet

Napad na univerzitet SAD u Kabulu, jedna žrtva

Napad na univerzitet SAD u Kabulu, jedna žrtva
Napad na univerzitet SAD u Kabulu, jedna žrtva

KABUL - Jedan student je poginuo, a 14 osoba je ranjeno danas u napadu naoružanih lica na Američki univerzitet u avganistanskoj prestonici Kabulu, prenosi Rojters pozivajući se na načelnika gradske bolnice.

Dekan tog univerziteta Mark Ingliš je za AP izjavio da je u toku napad na kampus i da su na licu mjesta specijalne snage.

Lokalni mediji navode da su u zgradi zarobljene stotine ljudi, uključujući strano osoblje.

"Više naoružanih ljudi je napalo Američki univerzitet u Kabulu, a čuju se pucnjava i eksplozije", izjavio je jedan neimenovani zvaničnik avganistanog Ministarstva unutrašnjih poslova i naveo da su u zgradi zarobljeni "strani profesori, kao i više stotina studenata", prenio je Rojters.

Naoružani napadači su upali u zgradu američkog univerziteta u avganistanskoj prestonici Kabulu, a prethodno su se čule eksplozije i pucnjava.

Irački zvaničnici su potvrdili da su univerzitet napali naoružani muškarci.

Svjedoci su dodali da je poslije pucnjave u zgradi univerziteta zarobljen “određeni broj ljudi“.

Specijalne policijske snage su započele akciju spasavanja, a iz njihovog štaba je saopšteno da se radi o “složenom napadu unutar američkog univerziteta“.

Lokalna mreža TOLOnews izvještava da je prvo došlo do eksplozije prije nego što se naoružani muškarac infiltrirao u kampus, smješten u relativno bezbjednom i ekskluzivnom dijelu Kabula, prenosi rt.com.

 

 

“Pomozite nam, zaglavljeni smo unutra“, napisao je na svom Twitteru Masud Hosaini, student koji se bavi fotografijom. “Ovo je možda moj poslednji tvit“.

“Suočeni smo sa različitim napadima unutar zgrade univerziteta. Specijalne snage su na putu, predstavnici brzih snaga Kabula, rekao je lokalni novinar Bilal Sarvari.

 

 

Stejt department osudio je danas napad na Američki univerzitet u Kabulu, nazivajiću to udarom na budućnost Avganistana.

Portparol Stejt departmenta Elizabet Trudo izjavila je da američka Ambasada nastoji da pronađe osoblje i pomogne državljanima SAD ugroženim u napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije