Svijet

Nema pregovora dok se ne završi referendum

Nema pregovora dok se ne završi referendum
Nema pregovora dok se ne završi referendum

BRISEL - Ministri finansija evrozone dogovorili su se danas da više nema pregovora o zajmu Grčkoj dok ne prođe referendum o zahtjevima kreditora, koji će biti održan 5. jula, rekao je predsjedavajući evrogrupe Jeron Dijselblom.

Ističući da je premijer Grčke Aleksis Cipras predložio amandmane na uslove ranije pomoći, koja je istekla juče, on je rekao da su "prijedlozi jednostavno primljeni k znanju".
 
"Mi ne vidimo osnovu za dalje pregovore imajući u vidu datu političku situaciju, odbijanje prethodnih prijedloga, referendum koji će se održati u nedjelju i preporuku Vlade u Atini da se glasa za opciju 'ne' na glasanju", rekao je Dijselblom, nakon telefonske konferencije.
 
On je dodao da u narednim danima neće biti pregovora, niti na nivou evrogrupe, niti između grčkih vlasti i institucija o prijedlozima ili finansijskim aranžmanima.
 
"Sada ćemo samo da sačekamo ishod referenduma", rekao je Dijselblom.
 
On je dodao da mu je istinski žao zbog trenutne situacije imajući na umu snažnu opredijeljenost grčkog naroda da bude dio Evrope i da ostane dio evrozone. "Mi ih u tome apsolutno podržavamo", rekao je on.
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije