Svijet

Nepoznat uzrok smrti vlasnika trajekta

Nepoznat uzrok smrti vlasnika trajekta
Nepoznat uzrok smrti vlasnika trajekta

SEUL - Južnokorejska forenzička agencija saopštila je danas da nije moguće utvrditi uzrok smrti vlasnika trajekta u čijem su potonuću u aprilu poginule 304 osobe.

Ovo saopštenje produbljuje misteriju o posljednjim danima Ju Bjung Una, najtraženijeg čovjeka u Južnoj Koreji u posljednjih nekoliko mjeseci.

Autopsija i DNK testovi tijela u odmakloj fazi raspadanja nisu rezultovali dokazima o trovanju, a nema ni nagovještaja o spoljnoj traumi, rekao je na konferenciji za novinare šef forenzičke agencije Seo Jung Seok.

Ju /73/ je pronađen mrtav u jednom voćnjaku 12. juna, nakon što su ga vlasti tražile skoro dva mjeseca. Utvrđeno je da se on tokom pretresa jedne ruralne kolibe krio iza zida u posljednjim danima života.

Policija je identifikovala njegovo tijelo ove sedmice, 40 dana nakon što ga je pronašao jedan farmer. To je pokrenulo burna negodovanja u javnosti zbog nekompetentnog rada na Juovom hapšenju.

"Bili smo svjesni da postoje mnoga pitanja i učinili smo sve što smo mogli, ali nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti", rekao je visoki zvaničnik forenzičke agencije Li Han Jang.

Autopsijom nije utvrđeno da je smrt rezultat udarca ili korištenja oružja, iako postoji snažno raspadanje tkiva u predjelu glave i vrata, rekao je Li.

Stručnjaci smatraju da je moguće da je Ju umro od hipotermije, imajući u vidu njegove godine i činjenicu da je bolovao od dijabetesa.

Meteorološki zapisi pokazuju da je temperatura u regionu u kojem je tijelo pronađeno pala na 12 stepeni Celzijusovih u noćima krajem maja i početkom juna.

Ju je bio na čelu porodice koja je bila vlasnik operatora potonulog trajekta "Sevol". Brod je potonuo tokom rutinske plovidbe 16. aprila, a većina žrtava bila su djeca iz iste škola, koja su išla na ekskurziju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije