Svijet

Netanijahu sa Putinom o obaranju ruskog aviona?

Netanijahu sa Putinom o obaranju ruskog aviona?
Foto: N.N. | Netanijahu sa Putinom o obaranju ruskog aviona?

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu će, kako se očekuje, razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poslije obaranja ruskog aviona nad Sirijom.

To je javila agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane izraelske diplomatske izvore.

Neimenovani zvaničnik je rekao da će taj razgovor "uskoro" biti realizovan, ne navodeći detalje.

Agencija Tas s je prethodno javila, pozivajući se na neimenovane izraelske izvore, da je Izrael u stalnom kontaktu sa ruskim političarima i vojnim zvaničnicima "na svim nivoima".

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor izraelskog ambasadora u Rusiji Gerija Korena zbog incidenta sa ruskim avionom Il-20 koji je oboren u Siriji.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je izviđački avion Iljušin "Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora, javio je AP.

Agencija je dodala da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživjele.

Rusko ministarstvo je navelo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Lakatija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namjernu provokaciju".

Zadržavamo pravo da odgovorimio "milo za drago", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general major Igor Konašenkov, prenio je Tas s.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije