Svijet

New York Times: Tramp rekao Rusima da je šef FBI 'ludak'

New York Times: Tramp rekao Rusima da je šef FBI 'ludak'
New York Times: Tramp rekao Rusima da je šef FBI 'ludak'

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp kazao je ruskim zvaničnicima u Bijeloj kući da je otpuštanjem direktora FBI Džejmsa Komija otklonio "veliki pritisak" sa kojim se suočio zbog aktuelne istrage o Rusiji i američkim predsjedničkim izborima, objavio je danas New York Times, prenosi Rojters.

Ovaj list se poziva na dokument u kojem je sumiran taj Trampov sastanak, a čije je sadržaj njujorškom dnevniku pročitao neimenovani američki zvaničnik.

"Upravo sam otpustio šefa FBI. Bio je lud, pravi pravcati ludak. Suočio sam se sa velikim pritiskom zbog Rusije. To je sada otklonjeno", rekao je Tramp prema tom dokumentu.

New York Times tvrdi da se dokument zasniva na zabilješkama načinjenim unutar Ovalnog kabineta, a Rojters navodi da ne može još da potvrdi tačnost ove tvrdnje.

Zamjenik državnog tužioca SAD Rod Rozenstajn znao je da će američki predsjednik Donald Tramp da otpusti šefa FBI Džejmsa Komija prije nego što je završio bilješku u kojoj je iznio sopstvenu zabrinutost u vezi sa sada već bivšim direktorom FBI.

To se navodi u izjavi Rozenstajna u koju je uvid imao NBC News, prenosi Rojters.

"Informisao sam višeg tužioca da će predsjednik skloniti direktora Komija i ja sam pisao bilješku Državnom tužiocu u kojima sam sumirao sopstvenu zabrinutost", naveo je Rozenstajn u izjavi u kojoj pominje tužioca iz američkog Ministarstva pravosuđa.

Rojters navodi da je Rozenstajnova izjava pripremljena kako bi bila predata zakonodavnoj vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije