Svijet

Nije bilo vazdušnih napada

Nije bilo vazdušnih napada
Nije bilo vazdušnih napada

BEJRUT - Međunarodna koalicija predvođena SAD nije izvela napade u provinciji Idlib na sjeverozapadu Sirije u posljednja 24 časa, rekao je portparol koalicije, nakon što se pojavila informacija da je u vazdušnim napadima u toj oblasti poginuo vojni komandant grupe "Nusra front" Abu Humam al-Šami.

"U posljednja 24 časa nismo izveli nijedan vazdušni napad u radijusu od 300 kilometara od provincije Idlib", rekao je neimenovani portparol. 

Džihadistički izvori rekli su ranije Rojtersu da je u vazdušnom napadu međunarodne koalicije na sirijsko krilo Al kaide, grupu "Nusra front", u provinciji Idlib, poginuo komandant te grupe Abu Humam al-Šami. 

Napad se dogodio dok je u toku bio sastanak grupe "Nusra front" na visokom nivou u gradu Salkin, u blizini granice sa Turskom. 

Al Šami je jedan od najviše rangiranih ubijenih pripadnika ove grupe od njenog osnivanja 2012. godin, a poznato je da se borio u Avganistanu, Iraku i Siriji. 

"Nusra front" bori se protiv pobunjenika u Siriji koje pomaže Zapad. Ova grupa zauzela je velike teritorije i natjerala pobunjenike da odbace oružje čime je konsolidovala svoju vlast na sjeveru Sirije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije