Svijet

Njemački mediji: Putin gospodar svjetske političke scene

Njemački mediji: Putin gospodar svjetske političke scene
Foto: N.N. | Njemački mediji: Putin gospodar svjetske političke scene

BERLIN - Njemački tabloid "Bild" objavio je članak posvećen sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina i njemačke kancelarke Angele Merkel u Sočiju.

Autor teksta smatra da je ruski lider "jasno pokazao Merkelovoj ko je u gazda u kući — ne samo u ljetnjoj rezidenciji predjsednika, već i na svjetskoj političkoj sceni".

Uoči pregovora sa Merkelovom, Putin se susreo sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom koji je, kako se navodi u članku, optužio njemačku kancelarku za "masovna ubistva2.

 Autor navodi da je ranije ruski lider otvorio most koji povezuje kopneni dio Rusije sa Krimom, što je osudila njemačka vlada.

Uprkos tome, četiri nedjelje prije početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, nemačka kancelarka Angela Merkel "sjedi u fotelji u gostima kod Putina u toplom Sočiju". "Glava Kremlja može da bude više nego zadovoljan", zaključuje autor.

Putin je u petak održao razgovore sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju. Prema riječima ruskog predsjednika, razgovor sa Merkelovom bio je značajan i pravovremen.

Njemačka kancelarka je izjavila da je održavanje dobrih odnosa sa Rusijom dio strateških interesa Njemačke.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije