Svijet

"Noćni vukovi" mogu proći do Berlina?

"Noćni vukovi" mogu proći do Berlina?
"Noćni vukovi" mogu proći do Berlina?

HELSINKI - Finska pogranična služba pojačala je stanje pripravnosti nakon što su se pojavile glasine da bi članovi ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi" mogli da promijene rutu planiranog odlaska u Berlin.

Ruska novinska agencija RIA "Novosti" javila je da bi desetak članova "Noćnih vukova" moglo da pokuša da preko Finske ode u Berlin na proslavu dana pobjede nad fašizmom, pošto im Poljska juče nije dozvolila da pređu granicu sa Bjelorusijom.

Ukoliko uđu u Finsku, "Noćni vukovi" bi mogli trajektom putovati od Helsinkija do Stokholma, odakle mogu da voze kroz Švedsku, Dansku i Njemačku.

Službenik finske pogranične službe Jako Ritola nije odbacio mogućnost da će motociklistima biti odobren prolaz, ističući da će samo biti podvrgnuti redovnoj graničnoj kontroli.

Finski ministar unutrašnjih poslova Paivi Rasanen rekao je nešto ranije da je granična služba te zemlje od poljskih vlasti zatražila dodatne informacije o razlogu zbog kojeg ruskim motociklistima nisu dozvolili da pređu granicu.

Poljski graničari, nakon temeljnog pretresa članova ruskog moto-kluba "Noćni vukovi", nisu juče dozvolili motoristima da pređu granicu. 

Poljski graničari saopštili su da su vize motorista nepravilno ispunjene.

"Oni ne mogu da uđu u Poljsku. Svaki od njih dobiće pojedinačnu odbijenicu za ulazak", rekao je portparol poljske pogranične službe Darijuš Sijenicki.

Motociklisti učestvuju u putovanju od Moskve do Berlina posvećenom proslavi 70 godina od pobjede nad nacizmom. 

Ruski motociklisti su 25. aprila počeli putovanje od Moskve ka Berlinu tokom kojeg su planirali da prođu kroz Minsk, Brest, Vroclav, Brno, Bratislavu, Beč, Minhen i Prag. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije