Svijet

Nova velika oluja stiže u SAD, ugroženo 39 saveznih država

Nova velika oluja stiže u SAD, ugroženo 39 saveznih država
Foto: Ilustracija | Nova velika oluja stiže u SAD, ugroženo 39 saveznih država

Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom donijeti obilne snježne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove velike probleme, javlja "USA Today".

Zimska oluja "Petra" pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu "AccuWeathera".

Meteorolog Eliot Abrams rekao je za "USA Today" da će širom zemlje biti snijega, leda, susnježice i poplava, a da će "realan osjećaj" biti "užasan".

Oluja je u ponedjeljak donijela velike snježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnježica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa, prenosi "Radiosarajevo.ba".

U upozorenju "AccuWeathera" navodi se da bi nekoliko centimetara snijega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Mizuriju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Sjevernoj Karolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije