Svijet

Nove evakuacije u Kaliforniji zbog požara, nastradali čistokrvni konji

Nove evakuacije u Kaliforniji zbog požara, nastradali čistokrvni konji
Foto: Tanjug | Nove evakuacije u Kaliforniji zbog požara, nastradali čistokrvni konji

VENTURA, KALIFORNIJA-Nova evakuacija naređena je danas žiteljima dijelova gradova Karpinetija i Montesito u američkoj saveznoj državi Kalifornija, nadomak Santa Barbare, 160 kilometara od Los Anđelesa, zbog ogromnih požara koji bukte već skoro nedjelju dana.

Požari su do sada uništili skoro 63.000 hektara zemljišta, uništeno je oko 1.000 kuća i drugih objekata, a bez struje je više od 90.000 stambenih i poslovnih građevina, prenosi Reuters.

Jačini požara doprinose veoma snažni vjetrovi, a danas se očekuju i naleti do 90 kilometara na čas, dok su u subotu zabilježeni naleti do 65 kilometara na čas.

Do sada je zbog požara evakuisano oko 200.000 ljudi, a jedina žrtva pripisana požarima je 70-godišnja žena, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, dok je bježala od vatrene stihije.

Tragedija se desila na ranču za treninge konja, gdje je stradalo više desetina konja, uključujući i 46 čistokrvnih grla.

Požari u okruzima San Dijego i Los Anđeles uglavnom su pod kontrolom, kako javlja Reuters.

Hiljade vatrogasaca i dalje se bore protiv šest šumskih požara, od okruga Ventura, sjeverno od Los Anđelesa, pa sve do San Dijega na jugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije