Svijet

Obama i evropski lideri se složili da djeluju brzo

Obama i evropski lideri se složili da djeluju brzo
Obama i evropski lideri se složili da djeluju brzo

VAŠINGTON - Barak Obama, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, i evropski lideri saložili su se da brzo djeluju i uvedu dodatne sankcije Rusiji ukoliko ne budu sprovedeni mirovni dogovori o Ukrajini.

Lideri su izrazili nadu da će sprovođenje sporazuma iz Minska biti uspješno i potpuno, složivši se da će ublažavanje dosadašnjih snakcija biti povezano sa potpunim sprovođenjem sporazuma, navedneo je u saopštenju Bijele kuće, prenio je Rojters.

Lideri su, takođe, potvrdili svoju odlučnost da djeluju brzo i uvedu dodatne sankcije Rusiji, ukoliko dođe do ozbiljnog kršenja sporazuma iz Minska ili ukoliko proruske snage koje podržava Rusija pokušaju da steknu nove teritorije.

Sinoć je iz kabineta fracuskog predsjednika Fransoa Olanda saopšteno da su se zapadni lideri složili da je neophodna "snažna reakcija" međunarodne zajednice, ukoliko bude prekršeno primirje u Ukrajini.

Kako je navedeno u saopštenju poslije video-konferencije lidera Francuske, Velike Britanije, SAD, Njemačke i Italije i predsjednika Evropskog savjeta o situaciji u Ukrajini, lideri su se složili da bi bila neophodna snažna reakcija međunarodne zajednice u slučaju ozbiljnog kršenja procesa koji je uspostavljen u Minsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije