Svijet

Objavljen snimak žene kako prodaje svoju bebu za manje od 80 KM

Objavljen snimak žene kako prodaje svoju bebu za manje od 80 KM
Foto: Screenshot | Objavljen snimak žene kako prodaje svoju bebu za manje od 80 KM

Snimljen je strašan trenutak u kojem je uplakana 25-godišnja majka prodala svoju tek rođenu bebu u Rusiji za manje od 80 KM.

Kupila ju je učiteljica srednjih godina koja je željela još jedno dijete.

Snimak nadzorne kamere iz zračne luke u Omsku prikazuje izbezumljenu majku Inu Petrovu koja grli svoju devet dana staru djevojčicu.

Ina s malenom u rukama nervozno stoji i kao da odbrojava dragocjene sekunde koje još može da provede sa svojom bebom. U jednom trenutku se okrenula i krenula prema Nataliji Ždanovoj (43) koja je proputovala više od tri hiljade kilometara i došla iz Sankt Peterburga kako bi uzela bebu, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Petrova je poljubila dijete posljednji put i predala je Nataliji, koja je avionskom osoblju pokazala lažne bebine dokumente i uputila se na let prema svom domu.

Na snimku, koju je objavilo rusko istražno tijelo, vidi se kako Petrova briše suze sa lica, a sad tvrdi da joj je žao zbog toga što je učinila i da bi voljela da može vratiti vrijeme unatrag.

Policija je otkrila ovaj zločin i obje žene su uhapšene i terete se za trgovanje djecom i mogu se suočiti s kaznom do deset godina zatvora.

Istražioci su utvrdili da je Ždanova bila očajna zbog odlaska svog odraslog sina iz kuće te je htjela da odgaja još jedno dijete. Na internetu je objavila i oglas: "Suprug i ja želimo da usvojimo dijete od 0 do 3 godine starosti. Svi dokumenti za usvajanje su spremni. Pošaljite privatnu poruku za detalje. Molim vas pomozite".

Petrova, koja je u to vrijeme zatrudnila nakon kratke veze s muškarcem kojeg je upoznala u kafiću, vidjela je oglas i odgovorila: "Želim da moja kći bude usvojena. Nisam sposobna da je odgajam, nema šanse".

Policiji je rekla da živi s majkom i sestrom u malem unajmljenom stanu te da su njih dvije poludjele kad su saznale da je ostala trudna. Rekle su joj da nikako ne može zadržati bebu.

"Obje su bile žestoko protiv bebe i izvršile su psihički pritisak na buduću majku koja nije imala posao, a nije imala ni podršku djetetovog oca. U toj situaciji je odlučila da dijete da usvajanje", rekao je tužilac Vasilij Gumenjuk.

Cijeli ovaj dogovor je trebalo da ostane tajna, ali Petrova i njena majka su se povjerile stanodavki koja je odmah o svemu obavijestila policiju.

Policajci su pokucali na vrata Ždanovoj u St Peterburgu sedam dana nakon razmjene na aerodromu. Petrova je policiji rekla da su je majka i sestra tokom cijele trudnoće napadale.

"Htjele su da uradim abortus. Mama mi je prijetila. Rekla je da ako rodim da se ne vraćam kući. Rekla mi je da beba nije igračka. Na društvenoj mreži sam objavila poziv u pomoć", rekla je Petrova policiji.

Dodala je i da je u bolnici mogla pobaciti ali ipak je odlučila da rodi i da bebu Nataliji koju nikad ranije nije upoznala.

Natalija joj je dala oko 80 KM kao naknadu za pelene koje je kupila te je obećala da će njoj i njenoj porodici pronaći poslove u St Peterburgu.

"Kad su poznanici saznali za moj slučaj, tad mi je prijateljica moje majke rekla da sam trebala da zatražim pomoć, da bi mi ona pomogla. I otac bebe je rekao da sam je njemu trebala dati, da bi on brinuo o njoj. Ali on ima samo 23 godine, i mislim da mu beba nije dio životnog plana", ispričala je Petrova.

Dijete će sad najvjerojatnije biti smješteno u sirotište. Ždanova je policiji rekla da je željela legalno da usvoji dijete ali da nije udovoljavala strogim kriterijumima koji su postavljeni za to. Obje žene se trenutno nalaze u kućnom pritvoru gdje čekaju okončanje istrage, objavio je portal "24sata.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije