Svijet

Objavljene fotografije osumnjičenog za napad na Krimu

Objavljene fotografije osumnjičenog za napad na Krimu
Foto: Twiter | Objavljene fotografije osumnjičenog za napad na Krimu

KERČ - Osumnjičeni za napad na koledžu u Kerču na Krimu identifikovan je kao student Vladislav Rosljakov, navodi ruski Istražni komitet.

Prvo je javljeno da ima 22 godine, međutim Istražni komitet navodi da on vjerovatno ima 18 godina.

Kako je navedeno, on je nakon napada, u kojem je stradalo 19 ljudi, izvršio samoubistvo. Prvi pregled tela žrtava pokazao je da su ubijeni iz vatrenog oružja i da niko nije poginuo u eksploziji.

Najmanje 19 ljudi je poginulo, a oko 50 je povrijeđeno u snažnoj eksploziji i pucnjavi na fakultetu u Kerču na Krimu oko podneva. Eksploziju su pratili i rafali.

 

 

Ruski mediji o osumnjičenom napadaču Vladislavu Rosljakovom pišu da je koledž upisao 2015. a da je 8. septembra dobio dozvolu za oružje (kalibra 12). Navode i da je nekoliko dana prije napada kupio veću količinu municije.

Pojedini mediji prenose da su učenici rekli da je neko ostavio ranac u menzi i da je nekoliko minuta kasnije odjeknula eksplozija.

Eksplozija u Kerču je teroristički napad, potvrdio je ranije ruski Istražni komitet. Međutim, kasnije je Komitet naveo da ipak nije u pitanju terorizam, već se radi o ubistvu.

 

 

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije