Svijet

Od 25. februara ponovo u prodaji Šarli ebdo

Od 25. februara ponovo u prodaji Šarli ebdo
Od 25. februara ponovo u prodaji Šarli ebdo

PARIZ - Mjesec i po dana od terorističkog napada na redakciju francuskog satiričnog lista "Šarli ebdo" u srijedu 25. februara na kioscima će se pojaviti novo izdanje ovog časopisa i pokušati da vrati makar prividnu normalnost bez obzira na gubitak velikih ličnosti ovog časopisa i prijetnji pojačanih napadom u Kopenhagenu.

Nakon što su preživjeli objavili izdanje koje je izazvalo veliku potražnju za ovim časopisom, pokrenulo elan solidarnosti i bujuicu emocija, napravili su pauzu.

"Bilo je potrebno da odahnemo, odmorimo. Bilo je onih koji su imali potrebu da odmah ponovo počnu da rade, kao ja, ali  i onih kojima je trebalo više vremena", izjavio je za AFP Žerar Biar, glavni urednik časopisa "Šarli ebdo".

On je dodao da je postignut kompromis i da je dogovoren datum izlaska novog broja.

"Dogovoreno je da od 25. februara ponovo krenemo sedmično izdavanje časopisa", precizirao je Biar.

Kao i ranije, o naslovnoj strani biće odlučeno u ponedjeljak, a zavisiće od aktuelnosti.

Posljednji broj ovog časopisa,  objavljen nedjelju dana nakon napada  štampan je u osam miliona primjeraka što je istorijski rekord za francuske novine.

Na naslovnici novog broja "Šarli ebdoa"  bio je crtež proroka Muhameda sa suzom i porukom "Ja sam Šarli", što je prouzrokovao je proteste u više mulsimanskih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije