Svijet

Ogromno interesovanje medija za izbore u Austriji

Ogromno interesovanje medija za izbore u Austriji
Ogromno interesovanje medija za izbore u Austriji

BEČ - Za sutrašnje predsjedničke izbore u Austriji vlada veliko međunarodno medijsko interesovanje, prije svega zbog činjenice da bi Norbert Hofer mogao da postane prvi predsjednik te zemlje iz redova desnice.

Za pres-centar u palati Hofburg akreditovalo se čak 900 novinara.

Među novinarima je čak 250 iz inostranstva, i to, kako ističe Ministarstvo unutrašnjih poslova, izvještača ima od Kanade, preko Japana do Rusije.

Takođe i u izbornim timovima kandidata se prijavio veliki broj novinara i a povećan je i broj zahtjeva za intervju.

Tim oko kandidata Aleksandera van der Belena kontaktiralo je više od 300 medija, a ekipu oko kandidata Slobodarske partije (FPO) Norberta Hofera, kako su prenijeli, više stotina.

U pres-centru, čije uspostavljanje nije bilo planirano za ponavljanje drugog kruga glasanja ali je odluka ipak promijenjena zbog velikog interesovanja, u nedjelju poslije podne proćiće vodeći austrijski političari, koji će davati izjave i diskutovati u okviru okruglih stolova.

Veliko medijsko interesovanje posljedica je prije svega činjenice da bi Hofer mogao biti prvi predsjednik Austrije iz redova desnice, a ujedno bi njegova pobjeda mogla da utiče da i u nekim drugim zemljama u kojima predstoje izbori, kao što je na primer Francuska, na vlast dođu desničarski političari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije