Svijet

Okončana talačka kriza u Turskoj

Okončana talačka kriza u Turskoj
Okončana talačka kriza u Turskoj

ISTANBUL - Naoružani napadač koji je juče popodne upao u jednu banku u gradu Van na istoku Turske i za taoce uzeo više zaposlenih, nakon devet sati talačke krize predao se policiji.

Nakon dugih i upornih pregovora turske policije, Vejsel J. se predao, čime je okoncana devetočasovna drama, javilo je Oslobođenje, pozivajući se na turske medije.

Vejsela J. iz banke je izveo šef policije u ovom gradu Mahmut Karaaslan, nakon čega je patrolnim vozilom prebačen u policijsku stanicu.

Napadač je tokom talačke krize pustio na slobodu troje talaca, a nakon što se predao, ekipe specijalne policije ušle su u banku i izvele ostale taoce.

Banka u kojoj je došlo do ovog dogadaja nalazi se u prizemlju zgrade u kojoj je inače smještena Trgovinska komora grada Vana.

Naoružani napadač talacku krizu započeo je juče oko 16 sati. Vejsel J. je u telefonskom razgovoru poručio da želi da mu se isplati 500.000 turskih lira (180.000 eura) i helikopter. Takođe je poručio da mu je novac potreban da bi vratio dug koji je pozajmio za liječenje svoga oca koji je kasnije preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije