Svijet

Oland: Želimo da Britanija ostane u EU

Oland: Želimo da Britanija ostane u EU
Oland: Želimo da Britanija ostane u EU

PARIZ - Francuska želi da Britanija ostane u EU, izjavio je danas francuski predsjednik Fransoa Oland nakon razgovora sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, koji insistira na tome da status kvo u Evropi "nije dovoljan".

"Francuska želi da Britanija ostane u EU. Mislimo da je u interesu Evrope i Britanije da budemo zajedno ali ljudi se moraju poštovati", rekao je Oland na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Kameronom u Parizu. 

Kameron je naglasio da je njegov prioritet reforma EU kako bi bila konkurentnija i rješavanje zabrinutosti britanskog naroda. 

"Status kvo nije dovoljno dobar. Vjerujem da mogu biti izvršene promjene od kojih može imati koristi samo Britanija već i ostatak Evrope", naglasio je Kameron. 

Prema njegovim riječima, možda London i Brisel imaju različite prioritete ali dijele zajednički cilj a to je pronalaženje rješenja za probleme. 

"Ono što je bitno jeste da su EU i njenih 28 članica fleksibilni i dovoljno maštoviti da odgovore na probleme i da zajedno rade na pronalaženju odgovora koji će EU učiniti uspješnijom", dodao je Kameron. 

Kameron je danas počeo dvodnevnu evropsku turneju kako bi pokušao da ubijedi lidere EU da podrže njegovu inicijativu za provođenje reformi.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije