Svijet

Olbrajt: Žene, glasajte za Hilari ili vam slijedi pakao

Olbrajt: Žene, glasajte za Hilari ili vam slijedi pakao
Olbrajt: Žene, glasajte za Hilari ili vam slijedi pakao

NJU HEMPŠIR - Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt šokirala je javnost načinom lobiranja za partijsku drugaricu u trci za Bijelu kuću: "Imajte na umu - u paklu je rezervisano posebno mjesto za žene koje ne pomažu drugim ženama", rekla je Olbrajtova na skupu u Nju Hempširu.

To je u sali pozdravljeno aplauzom, ali ne i na društvenim mrežama. Dnevnik "Voltstrit džornal" primjećuje da poruka zvuči kao prijetnja ženama: "Pomozite Hilari Klinton ili vam se loše piše".

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsjednika SAD, bivšoj direktorki "Hjulit Pakarda" Karli Fjorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala da glasa za ženu.

Medlin Olbrajt, državni sekretar u vrijeme kad je predsjednik bio Hilarin suprug Bil Klinton, u Nju Hempširu je zapravo citirala samu sebe iz govora 2006. godine.

Portparol Hilari Klinton Nik Meril je, pošto je izjava oštro kritikovana, rekao da je ona tu rečenicu izrekla "bukvalno već više stotina puta".

(NN/novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije