Svijet

Opet granate oko aerodroma u blizini Donjecka

Opet granate oko aerodroma u blizini Donjecka
Opet granate oko aerodroma u blizini Donjecka

DONJECK - Žestoka minobacačka vatra izbila je danas u blizini Donjecka na istoku Ukrajine koji je pod kontrolom proruskih aktivista.

Time je okončan period prekida oružanih aktivnosti tokom parlamentarnih izbora koji su u nedelju održani u Ukrajini, piše B92.

Kako izvještava novinar AFP, rano jutros se mogla čuti eksplozija nekoliko desetina minobacačkih raketa Grad u području Putilovski, u blizini aerodroma u Donjecku, koji je, i pored postignutog sporazuma o prekidu vatre između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista, neprestano bio porište međusobne razmjene vatre.

Prema preliminarnim rezultatima, poslije 22, 63 odsto prebrojanih glasova nakon jučerašnjih vanrednih parlamentarnih izbora u Ukrajini, ubjedljivo vode proevropske stranke, saopštila je ukrajinska Centralna izborna komisija.

U blagom vođstvu je Narodni front premijera Arsenija Jacenjuka koji je osvojio 21,71 odsto glasova, a odmah iza njega je Blok predsjednika Pjotra Porošenka sa osvojenih 21, 62 odsto glasova.

Na trećem mjestu je partija Samopomoć čiji je lider gradonačelnik Lvova na zapadu Ukrajine Andrej Sadovi -ta stranka je dobila 10,49 odsto glasova birača, prenosi TAS.

Iza nje su Opozicioni blok Jurija Bojkosa sa 9,57 odsto, Radikalna stranka Olega Ljaškosa sa 7,69 odsto i Otadžbina bivše premijerke Julije Timošenko sa 5,90 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije