Svijet

Osoblje zamka Vindzor nezadovoljno platama

Osoblje zamka Vindzor nezadovoljno platama
Osoblje zamka Vindzor nezadovoljno platama

LONDON - Osoblje u zamku Vindzoru, jednoj od rezidencija britanske kraljice Elizabete Druge, razmatra ukidanje nekih usluga za turiste, kao što su ture sa vodičem, zbog niskih primanja, saopštio je danas sindikat.

Sindikat javnih i komercijalnih usluga /PCS/, koji ima 120 članova od ukupno 200 pripadnika osoblja Vindzora, saopštio je da će ovo biti prvi protest radnika koji će da pogodi kraljevsku kuću i usluge koje podržavaju monarhiju.

PCS je saopštio da će sprovesti glasanje u Vindzoru između 31. marta i 14. aprila i, ukoliko se donese odluka, štrajk će početi krajem mjeseca.

"Ti radnici su apsolutno lojalni svom poslodavcu i posvećeni tome da posjetioci imaju kraljevski tretman", rekao je generalni sekretar PCS-a Mark Servotka.

On je dodao da je strašno da je osoblje tako loše plaćeno i da se od njih očekuje da rade besplatno nešto što donosi novac kraljevskoj porodici.

Portparol Odjeljenja za čuvanje kraljevske kolekcije, koje rukovodi aktivnostima za turiste u Vindzoru, rekla je da se prihod od prodaje i ulaznica koristi za brigu i čuvanje kraljevske umjetničke kolekcije i  taj novac ne ide članovima kraljevske porodice.

Od osoblja u Vindzoru očekuje se da izvršava dodatne obaveze besplatno, uključujući provođenje turista kroz zamak, što posjetioci plaćaju, da budu prevodioci i da pruže prvu pomoć. Ovim štrajkom osoblje će da uskrati te vrste usluga turistima.

Radnici u Vindzoru plaćeni su manje od uobičajene nadnice od 7,86 funti na sat. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije