Svijet

Ostavka ministra unutrašnjih poslova zbog afere sa imigrantima

Ostavka ministra unutrašnjih poslova zbog afere sa imigrantima
Foto: N.N. | Ostavka ministra unutrašnjih poslova zbog afere sa imigrantima

LONDON - Britanski ministar unutrašnjih poslova Amber Rad podnijela je ostavku, objavljeno je iz kancelarije premijera Tereze Mej, nakon što je Radova navodno obmanula Parlament kada je riječ o politici prema ilegalnim imigrantima.

"Premijerka je večeras prihvatila ostavku ministra unutrašnjih poslova", rekao je Vladin portparol kasno sinoć.

Radovu je opoziciona Laburistička stranka pozvala da podnese ostavku nakon što je prošle sedmice rekla parlamentarnoj komisiji da Vlada nema zadate ciljeve kada je riječ o smanjenjeu broja ilegalnih imigranata. Kasnije je priznala da takvi ciljevi postoje na lokalnom nivou.

Pritisak na nju pojačan je u posljednje dvije sedmice, nakon što se saznalo da si imigranti sa Kariba, pozvani da se nasele u Britaniji prije više decenija, klasifikovani kao ilegalni imigranti, prenijela je DPA.

Ovi ljudi došli su u Britaniju od kraja četrdesetih do početka sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada se zemlja suočavala sa velikim nedostatkom radne snage i dobili su legalno pravo da ostanu u Britaniji.

Prema novim pravilima, uvedenim kada je Mejova bila ministar unutrašnjih poslova 2012. godine, njima je rečeno da im je potreban dokaz, uključujući pasoše, da bi nastavili da rade i dobijaju ostale beneficije.

Mnogi koji nisu mogi da sakupe odgovarajuće dokumente suočili su se sa deportacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije