Svijet

Otkazano još premijera "Betmena"

Otkazano još premijera "Betmena"
Otkazano još premijera "Betmena"

VAŠINGTON - Filmski studio „Vorner bros“ otkazao je još dvije ceremonije na crvenim tepisima poslije napada na ponoćnom prikazivanju novog filma o „Betmenu“ u predgrađu Denvera.

U saopštenju se navodi da se „zbog tragičnih događaja u Koloradu“ režiser i glavni glumci neće pojaviti na ceremonijama u Japanu i Meksiku, koje su bila zakazane za sutra.

Dvanaest ljudi je ubijeno, a 58 povrijeđeno u napadu u bioskopu u mjestu Aurora, nedaleko od Denvera. Muškarac koji je nosio zaštitnu masku i neprobijni prsluk bacio je suzavac i počeo da puca tokom prikazivanja filma.

Iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama, „Vorner bros“ do sutra neće objavljivati podatke o zaradi koju je film donio od prikazivanja tokom vikenda.

Ostali veliki holivudski studiji – „Dizni“, „Foks“, „Soni“, „Lajnonsgejt“ i „Univerzal“ - odmah su reagovali i donijeli iste odluke da ne bi uvrijedili javnost, prenio je Bi-Bi-Si.

Prema nezvaničnim podacima dnevnog lista „Verajati“, novi film o „Betmenu“ zaradio je 75 miliona dolara samo u petak, što je bila treća najunosnija premijera u američkim bioskopima.

„Uzdizanje mračnog viteza“ je jedan od filmova koji su čekani sa najviše nestrpljenja ove godine, a holivudski mediji prognozorali su mu zaradu u prvom vikendu prikazivanja od 170 do 198 milina dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije