Svijet

Napad motornom testerom u Švajcarskoj nije terorizam, napadač u bjekstvu

Napad motornom testerom u Švajcarskoj nije terorizam, napadač u bjekstvu
Foto: Ilustracija | Panika u Švajcarskoj: Muškarac testerom napao ljude, povrijeđeno najmanje pet osoba

CIRIH - Švajcarska policija identifikovala je napadača motornom testerom koji je u Šafhauzenu povrijedio nekoliko ljudi i saopštila da ovaj događaj "nije terorističko djelo".

Policija je objavila da je muškarac ušao u jednu poslovnu zgradu jutros i da su snage reda primile poziv u 10.39 časova.

Osumnjičeni napadač je još u bjekstvu i vjeruje se da vozi automobil "folksvagen kedi" sa švajcarskim registaraskim tablicama.

Šafhauzen ima 36.000 stanovnika i nalazi se na granici sa Njemačkom.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Napad je izvršen u poslovnoj zgradi u centru ovog mjesta. Ranije je objavljeno da je povrijeđeno pet osoba, od kojih jedna teže.

Na licu mjesta nalaze se helikopterske ekipe Hitne pomoći.

Najmanje pet osoba je danas povrijeđeno, od kojih dvoje teže, u napadu zasad neidentifikovanog muškarca u švajcarskom gradu Šafhauzenu, saopštila je policija.

Policija nije iznijela detalje napada, ali lokali mediji izvještavaju da policija u centru grada, na sjeveru Švajcarske, sprovodi operaciju zbog "specijalne situacije".

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Portaprol poliicje u Šafhauzenu potvrdio je daje operacija u toku, ali je odbio da iznese bilo kakve detalje, prenosi sajt "Lokal".

Vlasnik prodavnice u tom podrčju izjavio je za švajcarski "Blik" da se muškarac sa motornom testerom šetao ulicama i da su pješaci i stanovnici tog dijela grada zamoljeni da napuste prodavnice i stanove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije