Svijet

Pentagon: Ne sarađujemo sa teroristima

Pentagon: Ne sarađujemo sa teroristima
Foto: Ilustracija | Pentagon: Ne sarađujemo sa teroristima

VAŠINGTON - Pentagon smatra da su neosnovane optužbe da SAD i koalicija na čijem su one čelu sarađuju u Siriji sa teroristima i da ne pomažu u borbi protiv Islamske države.

"Koalicione snage su i dalje usredsređene na slom ID. Bilo kakav prijedlog da američke snage ili naši koalicioni partneri rade sa terorističkim grupama je neosnovan i ne pomaže operaciji za poražavanje Islamske države“, izjavio je portparol Pentagona Adrijan Rankin Holovej za "Sputnjik".

"Koalicija nastavlja da koordinira svoje akcije sa ruskim trupama kako bi se garantovalo da neće doći ni do kakvog nesporazuma ili strateški pogrešnih kalkulacija u vazduhu ili na kopnu“, dodao je portparol Pentagona.

Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, izjavio da je niz napada terorista Islamske države na vladine snage u Siriji počinjen iz zone u kojoj se nalazi "američka vojna misija". Osim toga, on je rekao da glavna prepreka za pobjedu nad Islamskom držvom u Siriji "nije borbena sposobnost terorista, već podrška Sjedinjenih Američkih Država".

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije