Svijet

Peskov: Situacija u Idlibu ne obećava ništa dobro

Peskov: Situacija u Idlibu ne obećava ništa dobro
Foto: Wikipedia | Peskov: Situacija u Idlibu ne obećava ništa dobro

MOSKVA - Situacija u vezi sa sirijskom pokrajinom Idlib mogla bi da se pogorša, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dodao je da su, ako se 'neaktivnost nastavi', opravdane povećane mjere predostrožnosti u regionu, odgovarajući na pitanje o najavljenim ruskim vojnim vježbama u Sredozemnom moru, a u vezi sa situacijom u Siriji.

“Bez sumnje, situacija u Siriji ima značajan potencijal za komplikacije. Situacija u Idlibu nije zadovoljavajuća. Ovaj rasadnik terorista, koji se tamo formirao, ne obećava ništa dobro ako se takva neaktivnost nastavi. Zbog toga su povećane mjere predostrožnosti potpuno opravdane i osnovane”, istakao je Peskov.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo da će na vojnim vježbama ruske mornarice i avijacije u Sredozemnom moru učestvovati više od 25 brodova na čelu sa raketnom krstaricom "Maršal Ustinov" i 30 aviona, uključujući i strateški bombarder Tu-160, navodi Sputnik.

Posljednje veliko pobunjeničko uporište Idlib u Siriji, pokrajina smještena na turskoj granici, na meti je vlasti Bašara el-Asada i njegovog ruskog saveznika.

Ruska strana je ranije upozorila da bi moglo doći do provokacije od pobunjenika upotrebom hemijskim oružjem, što bi izazvalo međunarodnu reakciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije