Svijet

Pobunjenici napali 10 punktova, ubijeno 10 policajaca

Pobunjenici napali 10 punktova, ubijeno 10 policajaca
Pobunjenici napali 10 punktova, ubijeno 10 policajaca

KANDAHAR - Talibanski pobunjenici napali su danas 10 policijskih punktova na nestabilnom jugu i ubili najmanje 10 policajaca, dok je 16 ranjeno, saopštile su avganistanske vlasti.

Direktor Zajedničke kancelarije za koordinaciju provincije Helmand Mohamad Ismail Hotaki rekao je da su talibanski borci napali 10 policijskih punktova u Sangin distriktu, da su okupirali tri takva punkta i nastavili sa napadima.

Hotaki je potvrdio da je u napadima ubijeno najmanje 10 policajaca i ranjeno 16, mada je zamjenik policije distrikta Hadži Bari rekao da su pronašli tijela najmanje 13 ubijenih policajaca i da je 15 ranjeno, prenijela je agencija AP.

"Imamo kontrolu nad 80 odsto kontrolnih punktova i trenutno se borimo sa talibanima na dva kontrolna punkta. Broj talibana je veći i oni nas napadaju punom snagom", rekao je Beri.

Avganistanske snage bezbjednosti se bore protiv talibana u provinciji Helmand skoro tri mjeseca poslije pokretanja operacije s ciljem da pokažu svoju snagu pobunjenicima pred dolazak toplog vremena i očekivanog početka njihovih intenzivnih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije