Svijet

Poginuo ruski novinar u Ukrajini

Poginuo ruski novinar u Ukrajini
Poginuo ruski novinar u Ukrajini

MOSKVA - Novinar ruske državne televizije poginuo je u Ukrajini, a njegov kolega se vodi kao nestao, nakon što je granatiran položaj na kojem su se nalazili dok su izvještavali o sukobima ukrajinskih i profederalnih snaga nedaleko od Luganjska, javila je danas "Rusija-24".

Ruska televizija navodi da je Igor Korneljuk /37/ umro u bolnici od rana zadobijenih u minobacačkom napadu dok je izvještavao o sukobima. Isti izvor ističe da nije poznata sudbina tehničara Antona Vološina.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Korneljukova smrt prokazuje "kriminalnu prirodu" ukrajinske vojne operacije protiv profederalnih snaga i zatražilo od vlasti u Kijevu da pokrenu istragu o smrti novinara.

Odjeci artiljerijske vatre mogu se čuti na snimku kamermana Viktora Denisova, koji je preživio napad na kontrolni punkt pobunjenika.

"Imao sam sreću. Jedna od granata pogodila je mjesto, gdje su kolege bile. Uspio sam da napustim napadnutu oblast", rekao je Denisov ruskim medijima.

Zvaničnik profederalnih snaga iz Luganjska rekao je da se još vode žestoke borbe zbog čega je nemoguće pokretati potragu za Vološinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije