Svijet

Policajac pretukao starca zbog naljepnice

Policajac pretukao starca zbog naljepnice
Policajac pretukao starca zbog naljepnice

VAŠINGTON - Novi slučaj prekoračenja upotrebe sile prisile zabilježen je u SAD-u, i to kamerom postavljenom na upravljačku konzolu u policijskom vozilu.

Policajac iz grada Viktorija krenuo je u rutinsku saobraćajnu provjeru te zaustavio 76-ogodišnjeg vozača Pita Vaskeza. Policajac je primjetio da Vaskez ima naljepnicu tehničkog pregleda kojoj je istekao rok valjanosti, pa je oko toga nastala prepirka.

Natanijel Robinson (23), policajac, nakon kraće izmjene riječi krenuo je da uhapsi starca, ali kad je ovaj to odbio, odlučio ga je silom privesti. Srušio ga je na tlo i povukao elektrošoker na njega, vičući da stavi ruke na leđa, prenosi portal victoriaadvocate.com.

"Ponašao se kao pit bul, i to je to. Neko vrijeme sam mislio da će povući pištolj na mene i pucati", rekao je Vaskez.

Robinson ga je strpao na zadnje sjedište policijskog vozila u lisicama, a uskoro je na mjesto događaja stigla još jedna policijska patrola. Jedan od policajaca je ispitao Vaskeza šta se dogodilo, da li je povrijeđen, te treba li mu ljekarski pregled.

Robinson je policijsku akademiju završio prije dvije godine, a zbog ovog slučaja je suspendovan iz odjeljenja saobraćajne policije i prebačen u administraciju do isteka istrage koja je pokrenuta protiv njega, prenosi Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije