Svijet

Policijska zaštita za ključnog svjedoka

Policijska zaštita za ključnog svjedoka
Policijska zaštita za ključnog svjedoka

KIJEV - Ukrajinsko državno tužilaštvo naredilo je da bude osigurana zaštita Ane Durickaje, ključnog svjedoka ubistva ruskog političara Borisa Njemcova.

U saopštenju je navedeno da je Durickaja zatražila zaštitu od policije, jer je dobila prijetnje od nepoznatih osoba na adresu svojih roditelja.

Istraga u vezi sa ovim slučajem je pod direktnom kontrolom Kancelarije državnog tužilaštva, prenio je Tass.

Njemcov je ubijen 27. februara, nekoliko minuta prije ponoći na jednom mostu u centru Moskve. Sa njim je u tom trenutku bila Durickaja.

Ona je dala izjavu ruskim istražnim organima, a potom je prebačena u Ukrajinu.

U Moskvi je danas iz pritvora pušten Aleksej Navaljni, kritičar Kremlja, i to nedjelju dana poslije ubistva opozicionog lidera Borisa Njemcova, koje njegovi saveznici smatraju političkim ubistvom čiji je cilj da se opozicija zastraši.

Navaljni je pušten na slobodu poslije 15 dana u pritvoru.

On je uhapšen zbog toga što je u moskovskom metrou dijelio reklamne metke za protest planiran za 1. mart, navodi Rojters.

Taj protest se pretvorio u svojevrsnu komemorativnu šetnju za Njemcova.

Navaljnog je ispred zatvora u zapadnom dijelu Moskve sačekao njegov pomoćnik za medije i još jedan saradnik i on je rekao da ide kući.

Istraga u vezi s ubistvom Borisa Njemcova vodi se u nekoliko pravaca, uključujući mogućnost da je ubistvo bilo naručeno. Njemcov je sahranjen u Moskvi 3. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije