Svijet

Pomoć Grčkoj još 4 mjeseca

Pomoć Grčkoj još 4 mjeseca
Pomoć Grčkoj još 4 mjeseca

BRISEL - Pograma finansijske pomoći Grčkoj biće produžen na još četiri mjeseca, saopštili su večeras Rojtersu neimenovani izvori nakon završetka vanrednog sastanka ministara finansija evrozone u Briselu.

Grčka televizija Skaj potvrdila je večeras da Atina do ponedjeljka mora Briselu da predstavi listu reformi koje planira da sprovede, u okviru produženja programa finansijske pomoći.

TV Skaj je precizirala da lista reformi mora da uključuje detalje o tome kako Atina namjerava da se izbori sa utajom poreza i korupcijom, kao i kako misli da reformiše disfunkcionalnu javnu administraciju, prenosi Gardijan.

Pored toga, Grčka treba da predstavi mjere za okončanje humanitarne krize u zemlji, koja je rezultat šestogodišnje recesije i stroge budžetske štednje, na koju se Atina obavezala u okviru postojećeg programa međunarodne finansijske pomoći.

Nakon vijesti da su ministri finansija Grčke i evrozone približili stavove, evro je ojačao u odnosu na dolar, a na američkim berzama evidentiran je rast dionica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije