Svijet

Poplave u Južnoj Karolini: Vlasti pozvale na masovnu evakuaciju

Poplave u Južnoj Karolini: Vlasti pozvale na masovnu evakuaciju
Foto: Tanjug/AP | Poplave u Južnoj Karolini: Vlasti pozvale na masovnu evakuaciju

DŽORDŽTAUN - Vlasti grada Džordžtauna, u američkoj državi Južna Karolina, pozvale su oko 8.000 ljudi da se evakuišu uoči poplava koje se očekuju ove sedmice usljed izlivanja dvije rijeke nakon uragana "Florens".

Očekuje se da će poplavne vode visine od 1,5 do tri metra preplaviti žŽordžtaun i okolne zajednice do kraja sedmice, nakon što su rijeke Pi Di i Vakamou probile korita u nižim područjima, blizu obale Atlantika.

Službenici za vanredne situacije počeli su da telefonskim porukama pozivaju mještane da se evakuišu ovog vikenda, a narednih dana počeće da obilaze stanovnike od vrata do vrata, rekla je portparol okruga Džordžtaun Džeki Broač-Ejkers.

Potencijalna zona poplave obuhvata oko 3.500 kuća u Džordžtaunu, koji se nalazi na mjestu spajanja dvije rijeke na vrhu zaliva, kao i priobalnu turističku zajednicu ostrva Paulis, rekla je ona Rojtersu.

Ona je izjavila da su vlasti "snažno apelovale" na oko 8.000 stanovnika u toj oblasti da se evakuišu.

Okrug će danas otvoriti sklonište, a hoteli u ovoj zoni u blizini plaže Mirtl nude popuste za mještane koji se evakuišu. Državne škole biće zatvorene do daljeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije