Svijet

Porodice žrtava stigle u Francusku

Porodice žrtava stigle u Francusku
Porodice žrtava stigle u Francusku

PARIZ - Porodice žrtava aviona Erbas A 320 njemačke aviokompanije "Džermanvings" koji se srušio iznad Alpa, doputovale su u Francusku.

"Dva aviona iz Dizeldorfa i Barselone, u kojima su se nalazili članovi porodica i prijatelji žrtava, upravo su sletjela", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande i dodao da će se oni sastati sa tužiocem Brisom Robinom, prije nego što ih autobusom budu odvezli u područje Alpa gdje se srušio avion.

U međuvremenu, izvlačenje tijela žrtava i potraga za dokazima o uzroku nesreće na mjestu pada aviona "Džermanvingsa" koji se srušio u francuskim Alpima su nastavljeni, saopštila je policija.

Ljekari sudske medicine i vojna policija obučena za planinske uslove helikopterom su došli na mjesto nesreće da bi nastavili da pretražuju ostatke aviona, navodi AFP.

Jedan planinski vodič u blizini mjesta nesreće izjavio je da ne može da vidi prepoznatljive dijelove tjela.

"To je nevjerovatno. Erbas je ogroman. Kada dođete i tamo nema ničega... to je jako šokantno", rekao je vodič.

Mjestu nesreće, koje se nalazi na visini od oko 1.500 metara, može se prići samo helikopterom ili iscrpljujućim pješačenjem.

Francuski predsjednik Fransoa Oland i njemačka kancelarka Angela Merkel juče su obišli mejsto nesreće. Španski premijer Marijano Rahoj obišao je krizni centar u blizini mjesta nesreće.

U avionu koji se srušio u utorak nalazilo se šest članova posade i 144 putnika, među kojima je bilo 16 njemačkih tinejdžera koji su se vraćali kući sa ekskurzije.

"Lufhaza" je saopštila da su se u avionu nalazili državljani 18 zemalja. Najviše je bilo Nijemaca (72) i Španaca (51). Potvrđeno je da su među žrtavama tri Amerikanca i tri Britanca, kao i državljni Argentine, Australije, Belgije, Kolumbije, Danske, Holandije, Izraela, Japana, Meksika i Maroka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije