Svijet

"Posljednji snijeg" zameo albanske dilere: Zaplijenjen kokain vrijedan 180 miliona evra

"Posljednji snijeg" zameo albanske dilere: Zaplijenjen kokain vrijedan 180 miliona evra
Foto: Ilustracija | "Posljednji snijeg" zameo albanske dilere: Zaplijenjen kokain vrijedan 180 miliona evra

TIRANA - U policijskoj akciji kodnog naziva "Posljednji snijeg" albanska policija zaplijenila je 613 kilograma kokaina vrijednog čak 180 miliona evra. Akcija je provedena sinoć, a droga je pronađena u kontejneru sa bananama koji je tek stigao iz Kolumbije.

Šef albanske policije Ardi Veliju rekao je da je isporuka kokaina prije 10 dana stigla u luku Drač preko Italije i Malte. 

"Albanske vlasti i dalje istražuju sa svojim stranim partnerima sve veze i lica umiješana u ovu kriminalnu aktivnost", rekao je Veliju novinarima. 

Kako je policija saopštila na svojoj zvaničnoj stranici, privedene su dvije osobe, a u toku je potraga za još jednim osumnjičenim.

Filmsku akciju sinoć je provela državna policija, u saradnji sa Kancelarijom za kriminalističke krivične postupke i Upravom za carinsku istragu, na temelju ranije dostavljenih informacija i nakon dobro organizovanog i koordinisanog rada.

Istrage su utvrdile da su narkotici s kontejnerima iz Kolumbije krenuli preko Italije, Malte, a potom brodom koji je stigao u luku Durres u Albaniji 19. februara.

Kokain je bio skriven u kontejneru s dvostrukim podovima napunjenim bananama.

Operacija je započela u srijedu naveče u Lučkoj luci u Dravskom, kada je zakonito opterećenje banana preuzeo naručitelj "Arbri Garden" doo.

Pronađena droga je upakovana u 528 pakovanja, omotana natrijumovim papirima s kodovima koje su postavili trgovci.

Spremnik koji je stigao u luku Dures sve vrijeme je bio pod prismotrom dok nije stigao u skladište firme.

Policijske službe odmah su opkolile vanjsko područje objekta i potom intervenisale u skladištu. Nakon potpunog okupiranja kontejnera, uspjeli su pronaći i oduzeti drogu.

U akciji su uhapšeni  D.L., (25) iz Tirane i  A.P. (25) iz Durresa. Policija traga i za A.Č., vlasnikom firme u kojoj je zaplijenjena droga.

Albanske vlasti nastavljaju s istragom​ u saradnji sa inostranim partnerima kako bi otkrili sve osobe uključene u trgovini narkoticima.

U međuvremenu, u toku je rad na identifikovanju imovine uhapšenih i uključenih u trgovinu narkoticima.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije