Svijet

Potomci emigranata kritikovali napade na Rusiju

Potomci emigranata kritikovali napade na Rusiju
Potomci emigranata kritikovali napade na Rusiju

MOSKVA - Potomci ruskih emigranata, koji su napustili zemlju nakon Oktobarske revolucije 1917. godine i preselili se na Zapad, pozvali su evropske lidere da prekinu da za sve nevolje krive Rusiju i da počnu da sukob u Ukrajini procjenjuju nepristrasno.

"Poznavanje prošlosti predrevolucionarne Rusije daje nam mogućnost i odgovornost da razotkrijemo istorijski falsifikat koji je doveo do sadašnje drame u Ukrajini", naveli su autori otvorenog pisma princ Dimitrije i princeza Tamara Šakovskoj.

U pismu koje je potpisalo više od 100 imigranata, koje je danas objavio list "Rasiskaja gazeta", autori insistiraju da je aktuelni agresivan stav prema Rusiji nelogičan i da je izražena politika dvostrukih standarda.

"Rusija se optužuje za sve zločine, proglašava se krivom unaprijed bez ikakvih dokaza, dok se drugim zemljama povlađuje", navodi se u pismu.

Autori podsjećaju i na veliki broj primjera nasilja ukrajinskih vojnika protiv mirnih građana na istoku Ukrajine i protiv Ruske pravoslavne crkve u toj zemlji, prenio je TASS.

"Nećemo ostati neaktivni i posmatrati sa strane sistematsko uništenje populacije Donbasa, očiglednu rusofobiju i dvostruke pristupe koji su u suprotnosti sa interesima naše voljene Evrope", navodi se u pismu.

Zapad je uveo sankcije protiv Rusije zbog navodne umiješanosti u krizu u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije