Svijet

Potraga za ratnim veteranom koji je ubio 6 članova porodice

Potraga za ratnim veteranom koji je ubio 6 članova porodice
Potraga za ratnim veteranom koji je ubio 6 članova porodice

FILADELFIJA - Pensilvanijska policija u blizini Filadelfije traži iračkog ratnog veterana osumnjičenog za ubistvo šest članova porodice, među kojima je i njegova 14-ogodišnja rođaka, objavila je Vetri Ferman, glavni tužilac okruga Montgomery Ris.

Potraga za Bredlijem Vilijamom Stounom (35) usredotočena je na područje oko mjesta Pensburg, smještenog oko 80 km sjeverozapadno od Filadelfije. Stanovnicima je savjetovano da ostanu u svojim domovima.

Stoun je stanovnik Pensburga, a sumnja se da je odgovoran za ubistva svoje bivše supruge (na fotografiji), bivše punice, njene majke, bivše šogorice i još dvoje članova porodice, rekla je na konferenciji za novinare Vetri Ferman.

"U ovom trenutku ne znamo gdje je", rekla je, dodavši da je Stoun iz doma bivše supruge odveo svoje dvije kćerke, ostavio ih kod komšija, te pobjegao.

Mediji su objavili da je Stoun od 2002. bio pripadnik rezervnih snaga američke mornarice, a 2011. je napustio vojsku. Navode i da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Bjegunac je ubistva počinio u tri grada, najprije u Saudertonu ubivši bivšu šogoricu, njenog supruga i njihovu 14-ogodišnju kćerku. Njihov 17-ogodišnji sin je preživio napad i hospitalizovan je.

Nakon sat vremena policija je primila poziv iz obližnjeg Lensdejla u kojem je ubio bivšu punicu i njenu majku, a u narednih pola sata policija je dobila još jedan poziv ih susjednog mjesta Lou Salforda u kojemu je pronađena mrtva njegova bivša supruga, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije