Svijet

Povoljniji uslovi ili izlazak iz evropskog bloka

Povoljniji uslovi ili izlazak iz evropskog bloka
Povoljniji uslovi ili izlazak iz evropskog bloka

LONDON - Oliver Letvin, jedan od najbližih saradnika britanskog premijera Dejvida Kamerona, izjavio je danas da će, u slučaju da London u novim pregovorima sa Briselom ne postigne bolji dogovor, biti preporučen izlazak iz članstva evropskog bloka.

Letvin je britanskom dnevniku "Dejli telegraf" rekao da Konzervativna stranka priprema kampanju za izlazak iz EU, ukoliko Kameron u pregovorima sa Briselom ne uspije da postigne bolji dogovor o odnosima Londona sa Briselom.

Letvin je izjavu dao pred dodatne izbore u oblastima Ročester i Strud, koje će, prema rezultatima anketa, torijevci izgubiti.

Kameron je pod sve većim pritiskom ,jer su ranije dvojica poslanika iz njegove stranke prešla u redove antievropske "Partije za nezavisnost Britanije" /UKIP/.

Letvin je jedan od ključnih saradnika britanskog premijera i njegovi komentari smatraju se naznakom da Kameron i ostali višerangirani članovi Konzervativne stranke pripremaju novi politički stav u skladu sa mogućnosti izlaska Britanije iz članstva EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije