Svijet

Požar u Kejptaunu uništava kuće

Požar u Kejptaunu uništava kuće
Požar u Kejptaunu uništava kuće

KEJPTAUN - Četiri kuće su uništene, a desetine ljudi evakuisano je iz svojih domova nakon što je u gradu Kejptaun u Južnoafričkoj Republici izbio požar, koji je dodatno pojača vetar koji duva sa obližnjih planina, izjavili su pripadnici vatrogasne službe s tog područja za AFP.

AFP piše da zasad nema informacija o eventualnim ljudskim žrtavama.

Iz Odsjeka za upravljanje rizicima i katastrofama poručuju da je u toku velika vatrogasna operacija, uključujući i pomoć iz helikopetera, koji bacaju vodene bombe na primorska sela od Muizenberga do Nurdhoka .

"Od jutros na terenu imamo 28 vatrogasnih vozila i 16 pratećih vozila", rekao je za AFP portparol Odsjeka Onel Ndesi i dodao da je požar, koji je izbio u nedjelju popodne, pojačan tokom noći usljed snažnog vjetra.

Teo Lej iz Vatrogasne i spasilačke službe Kejptauna izjavio je da se oko 300 vatrogasaca trenutno bori protiv vatrene stihije, a pomažu im volonteri i osoblje iz Nacionalnog parka "Tejbl mauntin".

 "Vatra je zahvatila određene oblasti, ali na višim planinskim obrocima je još uvijek nema", dodao je on.

Portparolka Nacionalnih parkova Merli Kolins izjavila je za lokalne radio stanice da je gorjelo oko 3.000 hektara zemlje u području od Muizenberga do Nurdhoka, gdje su poslata dva helikoptera kao pomoć, prenosi AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije