Svijet

Predao se drugi osumnjičeni za oružani napad u Parizu, objavljen i snimak pucnjave

Predao se drugi osumnjičeni za oružani napad u Parizu, objavljen i snimak pucnjave
Predao se drugi osumnjičeni za oružani napad u Parizu, objavljen i snimak pucnjave

BRISEL - Muškarac koji je osumnjičen da je umiješan u sinoćni oružani napad u Parizu predao se policiji u belgijskom gradu Antverpenu, javila je danas agencija Belga.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brand rekao je ranije da su drugu osumnjičenu osobu identifikovale belgijske vlasti i da su o tome obavijestile francuske kolege.

Muškarac koji je u aveniji Šanzelize pucao na policajce i ubio jednog pripadnika snaga reda i sam je ubijen tokom obračuna. Negov identitet još nije objavljen.

Napadač je bio priveden krajem februara zbog prijetnje policiji, ali je potom pušten, javio je danas AP.

Ovu informaciju su američkoj agenciji potvrdila dvojica neimenovanih francuskih zvaničnika.

Prethodno je CNN objavio da je napadač, koji je inače državljanin Francuske, u februaru ove godine priveden zbog sumnje da je planirao da ubije policajce, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

CNN navodi da je osumnjičeni 2001. godine optužen da je pucao na dvojicu policajaca, nakon što su ga zaustavili radi kontrole. Nakon što je priveden, tokom ispitivanja, ugrabio je pištolj drugog policajca i pucao tri puta u njega. Povezan je i sa nasilnim krađama.

Optužen je za tri tačke pokušaja ubistva 2005. godine, od kojih dve protiv policajaca.

Jedan od CNN-ovih izvora navodi da je osumnjičeni bio pod istragom Generalnog direktorata za unutrašnju bezbjednost Francuske (DGSI).

Napadač bio francuski državljanin

Muškarac odgovoran za oružani napad na policajce u centru Pariza bio je državljanin Francuske, rekao je danas belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon.

Islamska država je u saopštenju preuzela odgovornost za napad i objavila da ga je izvršio Abu Jusif al Belgiki. Posljednja riječ na arapskom znači "Belgijanac".

"Istraga se nastavlja. Ono što možemo da potvrdimo jeste da je počinilac francuski državljanin", rekao je Žambon stanici VRT.

Agencija Belga javila je ranije da se drugi osumnjičeni muškarac predao policiji u belgijskom gradu Antverpenu.

Izvor iz francuskog pravosuđa rekao je da je policija privela tri člana porodice napadača, čiji identitet nije objavljen. 

Objavljen snimak napada u Parizu

Na internetu se pojavio i snimak jučerašnjeg napada, na kojem se vidi napadač kako puca u policajce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije