Svijet

Preliminarno dogovorili listu sankcionisanih osoba i kompanija

Preliminarno dogovorili listu sankcionisanih osoba i kompanija
Preliminarno dogovorili listu sankcionisanih osoba i kompanija

BRISEL- Evropski diplomati postigli su preliminarni dogovor o listi osoba, uključujući saradnike ruskog predsjednika Vladimira Putina i kompanija, čija će imovina biti zamrznuta u okviru pooštravanja sankcija Rusiji zbog djelovanja u Ukrajini, izjavila su neimenovani evropski diplomati.

Nova lista imena biće objavljena u utorak ili u srijedu kao dodatak na listu na kojoj se već nalazi 87 osoba i 20 organizacija koji su predmet sankcija Evropske unije, prenosi agencija Reuters.

Trojica evropskih diplomata, koji su tražili da ne budu imenovani, izjavili su da ne mogu da govore o detaljima, ali da je riječ o osobama i kompanijama, koje podržavaju ili imaju korist od destabilizacije Krima i ruske aneksije Krima.

‘’Na listi se nalaze pojedinci, pristalice i subjekti’’, rekao je jedan od trojice diplomata, dok je drugi izjavio da je lista bila predmet pravnog prečišćavanja i da će biti potpisana u utorak kada diplomate EU nastave razgovore.

Zapad pojačava sankcije Rusiji, optužujući Moskvu da nastavlja da snabdijeva oružjem proruske snage koje se bore na istoku Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da sankcije Rusiji neće postići svoj cilj i da njihov rezultat može da bude ekonomski još nezavisnija Rusija.            

Što se tiče Krima, šef ruske diplomatije je rekao da je on dio Rusije i da ni s kim neće biti razgovora o statusu tog poluostrva, prenosi agencija Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije