Svijet

Premijerka na samit u UN-u došla s tromjesečnom bebom

Premijerka na samit u UN-u došla s tromjesečnom bebom
Foto: Tanjug/AP | Premijerka na samit u UN-u došla s tromjesečnom bebom

NJUJORK - Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardem privukla je veliku pažnju javnosti pojavljivanjem na svečanom skupu u njujorškom sjedištu Ujedinjenih nacija u društvu tromjesečne bebe Neve Te Aroha.

Uoči današnjeg početka redovnog 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku je sinoć održan Samit mira posvećen Nelsonu Mandeli, bivšem južnoafričkom lideru koji je rođen prije sto godina.

Najviše pažnje na skupu privukla je šefica novozelandske vlade Ardem koja je u naručju držala tromjesečnu kćerku.

List “Herald“ prenosi kako je suprug novozelandske premijerke Klarke Gejford, koji je takođe bio na skupu, na Twitteru objavio i akreditaciju s kojom je tromjesečna beba prisustvovala samitu u UN-u. Akreditacija je bila naslovljena “Prva beba Novog Zelanda“.

“Kamo sreće da sam mogao snimiti izraz iznenađenosti na licima članova japanske delegacije koji su ušli u prostoriju u kojoj smo presvlačili bebu, bio bi to odličan poklon za 21. rođendan“, napisao je Gejford.

Premijerka Ardem bi 27. septembra trebala obratiti Generalnoj skupštini UN-a, a ne bi bilo iznenađenje da se ponovo pojavi u društvu “prve bebe Novog Zelanda“.

Nakon bivše premijerka Pakistana Benazir Buto, Arden je druga šefica vlade koja se porodila tokom mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije